Naši proizvodi

Vuneni program

Brojna su naučna istraživanja dokazala da je vuna najidealniji materijal za čovekov kvalitetan i zdrav san. Pored toga što je prirodan materijal, vuna poseduje mnoga pogodna čoveku svojstva, kao što je mogućnost regulisanja temperature, odnosno na toploti hladi, a na hladnoći greje. Takođe, možda najbitinija karakteristika vune jeste da, zbog nabora u svakom vunenom vlaknu, može potpuno da se prilagodi ljudskom telu. Ovime se ostvaruje potpuna udobnost, zbog čega je vuna materijal korišćen hiljadama godina i stvoren za čovekovu potpunu dobrobit.

Benefiti

Ima prirodno svojstvo prilagodjavanja težini i prijanjanja uz telo čega je rezultat maksimalna udobnost

Termoizolaciona svojstva – zimi greje, a leti hladi

Vuna je hipoalergena – ne izaziva alergije, jer je otporna na bakterije, grinje i plesni

Otporna je na mirise i odbija vlagu

Vuna ne može da se izgužva i nabora, posle rastezanja se odmah vraća u prvobitni oblik

Izdržljiva je, višedelna vlakna su otporna na habanje i cepanje

Nezapaljiva je, jer vunena vlakna ne sagorevaju

Lako se čisti, jer nečistoća ostaje na samom vrhu površine vlakana, pa se i lako uklanja

Vuna je materijal koji diše, čime dozvoljava konstantan protok vazduha, te je provetravanje bespotreno

Merino vuna

 

Najkvalitetnija vrsta vunenog vlakna je upravo vlakno merino vune. Posteljina od merino vune posebno je mekana i ugodna za spavanje pa ima blagotvoreno delovanje na ljudski organizam, pozitivno utiče na zglobove i kosti, održava optimalnu temperaturu tela i vlažnost.

 

Kašmir

Vuna kašmira je jedna od najluksuznijih i najskupocenijih prirodnih tkanina, a zbog korisnih i estetskih svojstava koje ima, spada u najtraženije materijale. Proizvodi od vune kašmira su veoma nežni, meki, prijatni na dodir i mogu da traju dugi niz godina.

Kamilhar (Kamelhar)

 

Najluksuzniji materijal od vremena Drevnog Egipta pa sve do danas jeste svakako kamilhar odnosno, kamilja dlaka. Vlakna kamilhara su najfinija, najnežnija i najmekša vlakna na dodir, a pored svoje termoregulativne sposobnosti, kamilhar je izuzetno blagotvoran za cirkulaciju i prirodno i ravnomerno regulisanje telesne temperature.