naši proizvodi

Omina Aqua 

Omnia Aqua Filteri

Svesni značaja optimalnog odnosa minerala u pijaćoj vodi za zdravlje celokupnog organizma, mi smo konstruisali Omnia filter koji taj balans minerala obezbeđuje. Omnia Aqua je filtracioni sistem za prečišćavanje pijaće vode sa ,,5+2” filtracionom formulom i CAL-MAG tehnologijom; filter je razvijen u saradnji sa stručnjacima iz laboratorije za fizičku-hemiju Instituta za nuklearne nauke „Vinča“.

Brižljiv odabir materijala i specifična konstrukcija filtera, plod posvećenosti renomiranih naučnika, čine Onia Aqua filter za vodu idealnim rešenjem za čistu i zdravu vodu u vašem domu, vikendici, kancelariji i ostalim Vašim boravišnim prostorijama.

Benefiti

Uklanjanje štetnih supstanca iz vode: bakterija, hemikalija, hlora i teških metala

Visok stepen kvalitetne, prečišćene i zdravije vode

Uvek dostupna i neograničena količina čiste, bistre i sveže vode

Doprinosi zdravlju vaskularnog i nervnog sistema pomoću uspostavljanja ravnoteže Mg i Ca

Prijatan miris, ukus i pitkost vode

Eliminisanje troškova kupovine flaširane pijeće vode

Jednostavna upotreba i dugoročan kvalitet

Očuvanje životne sredine, nekorišćenjem plastike doprinosimo boljitku svetu u kojem živimo

 

Izgled i funkcije

Omnia Aqua filtracioni sistem je proizvod vrhunskog kvaliteta koji svojim izgledom i karakteristikama predstavlja pravi OMNIA dragulj. To je strogim naučnim metodama osmišljen, proizveden i testiran filtracioni sistem koji se, elegantnim dizajnom, savršeno nadovezuje na česmu stvarajući utisak (jedinstvene) celine.

Filter je valjkastog oblika širine približno 4,5 cm (4,5 cm na gornjem delu i 4 cm na donjem delu) i dužine 6,5 cm. Poklopac i zatvarač filtera su srebrne boje, dok je telo filtera mlečno bele boje sa blagim talasastim konturama koji filteru daju prefinjen izgled.

Pored potpunog prečiščavanja i uništavanja mikroba i ostalih čestica nečistoće, ovaj filter oživljava i prirodnu čistotu vode i doprinosi zaštiti životne sredine, jer se pri njihovoj upotrebi ne koriste plastične flaše.

 

 

Metode filtriranja 

Omnia Aqua Filter se sastoji od 5 slojeva različite filtracione namene, uz implementiranu foliju od srebra i zlata, pažljivo ukombinovanih, kako bi se postigao željeni efekat. Između tri sloja tkanine od mikrobioloških vlakana, nalazi se sloj aktivnog uglja i sloj odgovarajućeg zeolita.

U pitanju je Omnia sistem filtriranja gde filtriranje voda iz česme počinje sa njenim prolaskom kroz srebrnu foliju, zatim kroz mikrobilošku tkaninu. Nakon tkanine, vodu perčišćuje aktivni ugalj, pa ponovo mikrobiloška tkanina. Po prolasku kroz drugi sloj tkanine, voda dolazi u kontakt za specijalno prilagođenim zeolitom. Potom voda još jednom prolazi kroz tkaninu (treći sloj tkanine). Na kraju OMNIA filtracionog puta se nalazi zlatna folija – simbol OMNIA izvrsnosti.

Uputstvo za korišćenje

Omnia Aqua Filter je lako prenosivi aparat koji se jednostavno montira. U zavisnosti od tipa navoja na klasičnoj česmi (unutrašnji ili spoljašnji navoj), potrebno je da, nakon što skinete sito, navrnete filter sa unutrašnjim nastavkom ili filter sa spoljašnjim nastavkom  na odgovarajući navoj. Ako imate tanku slavinu, gumicu filtera treba da do kraja navučete na slavinu.

Po montiranju OMNIA AQUA filtera, pustite vodu. Prvi mlaz vode pojaviće se u formi taloga tamnije boje – u pitanju je višak filtracionog sadržaja koji nije štetan po zdravlje. Nakon prvog mlaza, iz vaše, OMNIA AQUA filterom, poboljšane česme poteći će bistra mineralna voda. Uživajte u zdravoj vodi! Zamena patrone filtera se preporučuje na svakih 400 do 600 l vode (za četvoročlanu porodicu okvirno 3 meseca korišćenja). Napomena: pri korišćenju vode u druge svrhe (na primer za pranje suđa) preporučujemo vam da skinite filter sa česme jer tako izbegavate nepotrebno trošenje patrone filtera.